Работно време
0888 420 438

ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ В МЛАДОСТ 2

Децата ни обичат, а родителите ни се доверяват.

Детска стоматология Младост 2 град София

Основна цел е не само лечението, а профилактиката на детското дентално здраве и последствията от усложненията на кариеса. Манипулациите се извършват от детски стоматолог специализирал в областта.

Първата среща с лекаря по дентална медицина е много важна. Препоръчва се това да стане в ранна детска възраст и поводът за посещение да не е свързан с болка. От изключително значение е детето да се предразположи и да се чувства спокойно.

Стоматологичен кабинет Д-р Ирена Гаджева предлага:

  • Профилактика;
  • Лечение;
  • Флуоризация;
  • Силанизация.

При неправилно подреждане на постоянните зъби, при липса на място се поставят ортодонски шини /апаратчета/ на леките случай, а по-тежките се консултират с ортодонт.

Всяко дете е специално и изисква изключителна грижа. Денталната профилактика започва от най-ранна възраст. Здравите зъби са толкова важни, колкото е важно общото здраве на Вашето дете. Лечението на временните зъби при деца се провежда по подобен начин както и при възрастните. Разликата е, че се стремим към по-бързо извършване на манипулациите, което налага използването на по-различни материали. Грижата за временните и постоянни зъби трябва да започне още с техния пробив. Създаването на навици за устна хигиена зависи основно от родителите. Първото посещение при зъболекар е препоръчително да се осъществи на 2-3 годишна възраст. Обикновено децата в тази възраст нямат проблеми със зъбките и приемат нормално прегледа. Млечните зъбки трябва да се лекуват и да не се вадят преждевременно, защото пазят мястото на постоянните. Не лекувания млечен зъб може може да засегне зародиша на постоянния. Профилактиката при децата включва флуор и силанти. Редовното четкане на зъбките /2 мин./, изплакването на устната кухина намалява риска от кариес. Хигиената на устната кухина трябва да се превърне в интересно занимание за детето и неизменна част от сутрешния и вечерен тоалет.И не на последно място да се ограничи приема на захари между храненията през деня. Посещението на детски зъболекар трябва да бъде два пъти годишно. Детските зъби са с високо съдържание на вода и това води до бързо напредване на кариеса в дълбочина, след като зъбът бъде засегнат. При не добра хигиена може да се натрупа зъбен камък при 6-7 годишните деца. Веднъж натрупал се зъбния камък може да се почисти само от стоматолог. Ако не се обърне внимание, възможно е да се развие възпаление на венците /гингивит/, който в по-къс- на възраст да доведе до пародонтит. С иновативната система AIR- FLOW напълно безопастно могат да се премахнат оцветяванията и плаката по детските зъби, без да се уврежда зъбния емайл. Всяко дете приема по различен начин ваденето на млечното зъбче. Ако редовно е посещавало дентален лекар за профилактични прегледи и не е изпитвало болка в кабинета, то ще се довери на зъболекаря. Важна е и мотивацията от страна на родителите, които да подготвят детето за манипулацията. Някои деца се чувстват комфортно на денталния стол, но други имат нужда от повече време и внимание.