Работно време
0888 420 438

ДЕНТАЛНА ФИЗИОТЕРАПИЯ

В кабинета се работи с комплексния дентален апарат „СКОРПИОН ОПТИМА“.

Извършват се следните процедури: 

ЕЛЕКТРООДОНТОДИАГНОСТИКА /ЕОД/
Измерва проводимостта на зъба, което има отношение към поставяне на правилна диагноза и дава допълнителна информация на денталния лекар.

ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ
Нискоинтензивния лазер се използва при гингивити, афти, херпеси, травматични увреждания на устната лигавица, пародонтити. Той подтиска болковата симтоматика, активизира локалните защитни фактори в тъканите и води до по-бързо отзвучаване на възпалителния процес.
Намира приложение:
– при пулпитите с цел запазване виталитета, стимулира тъканната регенерация и нормализира смутеното кръвообращение при възпалителни процеси;
– при лечение на остри и хронични периодонтити;
– след травматична екстракция или инфекция на зъбната алвеола. При ендодонско лечение не винаги може да се разчита на перфектност при препарация на кореновия канал и на антисептичния ефект на медикаментите за химична обработка.

В много случай по-благоприятен изход от лечението се наблюдава при включване на електрофореза или йонофореза/ използва се електродвижещата сила на електрическото поле, за да се транспортират йони на лекарсвените средства до всички труднодостъпни места в кореновия канал/Галванизацията се назначава при зъби непозволяващи херметизъм.